logo_H1
logo_H1



Copyright © 2021 H1 Portal

Copyright © 2021 H1 Portal

Koliko zaista možete zaraditi ukoliko uložite u renoviranje nekretnine pre prodaje

https://www.freepik.com/free-photo/handyman-uses-jackhammer-installation-professional-worker-construction-site-concept-electrician-handyman_10896428.htm

Dinamično tržište nekretnina i prisutnost najrazličitijih ponuda stvara veću konkurenciju i može otežati i usporiti proces prodaje nekretnine. Zato se prodavci moraju maksimalno angažovati i potruditi da na različite načine privuku pažnju potencijalnih kupaca i bolje se kotiraju na tržištu. Ukoliko se i sami nalazite pred ovim zadatkom, postoje provereni načini koji vam mogu pomoći da ubrzate ceo proces i dobijete nabolju ponudu. Povećanje vrednosti nekretnine možete postići različitim metodama, a čak i minimalne adaptacije mogu umnožiti vaš kapital i osigurati vam značajan priliv novca. Predstavljamo vam nekoliko proverenih trikova koji će napraviti drastičnu razliku i pomoći vam da se bolje pozicionirate na konkurentnom tržištu.

Renoviranje kuhinje i kupatila

Postoje određeni faktori poput kvaliteta gradnje i električnih instalacija, na koje ne možemo da utičemo, ali zato možemo da se pobrinemo za izgled i funkcionalnost prostorija. Kada kupci dođu u razgledanje nekretnine, veoma im je važno šta vide i čuje. Ukoliko postoje određeni problemi koji zahtevaju renoviranje, često odustanu od kupovine jer ne žele dodatna ulaganja i trošenje vremena na adaptaciju. Budući da su kupatilo i kuhinja centralni delovi stana ili kuće, te da su podložni adaptacijama, trebalo bi da njihovo renoviranje bude u fokusu. Zamena kade, vodovodnih cevi i i drugih sanitarija jesu neke od uobičajenih stavki kada je u pitanju adaptacija kuhinje i kupatila, a koje će u velikoj meri promeniti izgled i funkcionalnost prostorija.

Moderan pristup dizajniranja

Ono što takođe privlači pažnju potencijalnih kupaca jesu moderno dizajnirani životni prostor koji se baziraju na funkcionalnosti, udobnosti i estetici. Činjenica je da prostor u kome boravimo ima veliki uticaj na naše raspoloženje i svakodnevno funkcionisanje, zato moramo uložiti energiju i napore u njegovo opremanje. Savremeni pristupi uređenja životnog prostora stavljaju u fokus udobnost, jednostavnost, maksimalno iskorišćen prostor, a korišćenje inovativnih i recikliranih materijala jeste još jedna popularna metoda kojoj dizajneri prbegavaju. Najveći broj modernih nekretnina ima Beograd, a stanovi i prodaja u prestonici zadovoljava i one sa najistančanijim ukusom. Stoga, ukoliko se vaša nekretnina nalazi u glavnom gradu, trebalo bi da uložite mnogo truda u kreiranje savremenih rešenja i i modernim pristupom povećate šanse za prodajom.

Temeljno čišćenje prostora

Detaljno čišćenje svih prostorija pre same prodaje, odnosno dolaska potencijalnih kupaca, veoma je značajno jer izgled nekretnine utiče na formiranje mišljenja kod kupaca. Kada primete da je prostor redovno čišćen i održavan, imaće potpuno drugačiju sliku i pozitivan utisak o nekretnini. Pre dolaska kupaca, trebalo bi detaljno izglancati sve radne površine, kao i podove. Ukoliko posedujete tepihe, odnesite ih na profesionalno čišćenje jer je to najbolji način za uklanjanje svih nakupljenih prljavština. Zidove takođe možete osvežiti tako što ćete prekrečiti njihove površine i na taj način učiniti prostor urednijim i novijim. Kada kupci vide uredan i održavan stan, mogu sebe lakše da zamisle u njemu, što će definitivno biti dodatan plus prilikom celokupnog procesa prodaje.

Iskoristite moć marketinga

Adekvatna prezentacija nekretnine na internetu može značajno uticati na porast zainteresovanih kupaca i time povećati šanse za prodaju. Potrudite se da oglas koji postavljate sadrži kvalitetne fotografije gde će jasno biti istaknute sve prostorije, a ukoliko ne umete da ih napravite sami, možete unajmiti fotografa u te svrhe. Takođe, privlačan oglas mora da sadrži detaljan opis sa informacijama o kvadraturi, lokaciji, kvalitetu gradnju i svim poslednjim adaptacijama koje su realizovane. Informacija o nedavno renoviranom kupatilu značiće mnogo onome koji želi da kupi vašu nekretninu. Ako planirate da prodate stan posredstvom agencije, onda potražite onu koja iza sebe ima niz zadovoljnih klijenata i koja će vam svojim angažmanom pomoći da nekretninu prodate po većoj ceni.

Prodaja nekretnine nije jednostavan zadatak, budući da vam je cilj da umnožite vaš kapital i zaradite konkretniju sumu novca. Sa druge strane, i kupci imaju određena očekivanja i žele da za svoj novac dobiju udobnost, kvalitet, i funkcionalnost. Kako biste obezbedili sve ove elemente i istakli se na tržištu nekretnina svojom ponudom, morate uložiti određena sredstva i vreme u adaptaciju prostora. Pre ili kasnije, trud će vam se sigurno isplatiti!

Povezani članci

Related