logo_H1
logo_H1



Copyright © 2021 H1 Portal

Copyright © 2021 H1 Portal

Pouzdani tretmani za mlađi i svežiji izgled

Kada se radi o našem izgledu, potpuno je prirodno da želimo da izgledamo što je lepše i mlađe moguće. Ljudi se različito nose sa procesom starenja, tim pre što postoje i faktori na koje ne možemo da utičemo. Struktura kostiju, crte lica, kvalitet kože i genetika su nešto što ne možemo da menjamo. Srećom, moderno doba je sa sobom donelo čitav niz inovativnih i bezbednih tretmana i tehnika koji nam mogu pomoći da ublažimo efekat godina. Adekvatna i pravovremena nega svakako nisu na odmet. Informišite se i odaberite ono što je najbolje za vas.

Lepa i zdrava kosa

Malo je stvari koje mogu u potpunosti da transformišu naš izgled kao što to može kosa. Bilo da je kratka ili duga, važno da bude zdrava i negovana. Previše hemijskih tretmana, koncentrisanih šampona i peglanja kose, mogu da dovedu do oštećenja folikula dlake. Stručnjaci se slažu da je prirodna i netretirana kosa najzdravija. Ipak, ukoliko poželite da promenite nešto, uvek možete da se odlučite za prirodne tretmane i preparate za kosu koji ne sadrže sulfate i amonijak koji dodatno isušuju kosu. Ne zaboravite da je kovrdžava kosa prirodno suvlja od ravne, te da joj je potrebna dodatna hidratacija.

Čisto i blistavo lice

Godine ostavljaju tragove na nama i oni su najvidljiviji upravo na našem licu. Vremenom, koža gubi svoj prirodan sjaj i elastičnost. To je potpuno normalan i prirodan proces, ali se sve više žena odlučuje na neinvazivne metode i tehnike kako bi koži vratili deo elastičnosti. Među njima prednjači inovativan PRP tretman koji je odličan u tretiranju bora, strija i ostalih nedostataka na koži. Pošto se koriste elementi iz naše krvne plazme i ciljano se ubrizgavaju na problematična mesta, uspeh ovog tretmana je zagarantovan. Svakodnevna nega lica, umivanje i odstranjivanje šminke i nečistoće, trebalo bi da budu deo vaše svakodnevne rutine.

Balansirana ishrana

Možda ne možete uticati na svoju genetiku, ali svakako možete na proces proizvodnje kolagena, broj slobodnih radikala u vašem organizmu, kao i na svoju mišićnu masu. Unos proteina je od presudnog značaja za sve ove faktore. Belančevine koje ne sadrže visok nivo nezdravih masti predstavljaju snažno gorivo za obnavljanje ćelija. Antioksidansi doprinose povećanom sjaju kože pa bi bilo dobro da birate namirnice koje su bogate njima, poput avokada, bobičavog voća i citrusa. Belo brašno, prerađeni mesni proizvodi i šećer su namirnice za koje se smatra da doprinose procesu starenja, te je preporuka nutricionista da ih izbegavate što je više moguće.

Balansirana ishrana

Photo by Mikhail Nilov from Pexels

Zaštita od Sunca

Devastirajuće dejstvo UV zraka na kožu je otkriveno tek pre nekoliko decenija. Dozirano i umereno izlaganje sunčevim zracima može biti okrepljujuće i blagotvorno za naš organizam. Ipak, kada je koža u pitanju, stvari su malo komplikovanije. Osim što preterano izlaganje Suncu povećava rizik od melanoma, takođe drastično ubrzava proces starenja kože. Stoga, prirodna mineralna ulja i prirodni UV filteri su dobre opcije kada se radi o smanjivanju rizika i zaštiti kože. Kvalitetne sunčane naočare su pametna investicija jer će vam štititi vid, istovremeno smanjujući mogućnost pojave novih bora na čelu.

Kvalitetan san

Brojne naučne studije nedvomisleno su pokazale visoku korelaciju uzmeđu skraćenog životnog veka i nedostatka sna. Osim što je neophodan za obnovu ćelija i odmor organizma, san igra i vitalnu ulogu u održavanju funkcionalnosti svih naših ćelija i organa. Koža je naročito podložna promenama u ciklusu spavanja, jer će ona prva pokazati znake stresa i manjka melatonina. Ukoliko ne spavate dovoljno, koža će postati suva, oštećena i povećava se rizik od nastanka akni i bubuljica. Pokušajte da budete disciplinovani i da svako veče odlazite u isto vreme na spavanje. Na taj način, dajete organizmu priliku da uspostavi sopstveni ciklus spavanja.

Mladalački izgled je nešto čemu svi težimo. Ipak, bez obzira na spoljašnje uticaje, naš duh i naše ponašanje će uvek biti glavni faktori našeg izgleda. Godine su samo broj, ali možete iskoristiti prednosti modernog doba i priuštiti sebi okrepljenje i opuštanje.

Povezani članci

Related